tijdlijn
- 2023 deelname PlateauKunst, Wanda Reiff, Margraten
- 2022 Expositie Andreaskerk, Heerlerbaan
- 2021 Tentoonstelling ‘Corona’ WTC The Hague Art Gallery, Den Haag
- 2020/21 Tentoonstelling ‘Corona’ Trees Ruijs Huijs Museum, Heerlen
- 2019 Verhuisd naar Heerlen
- 2015 Expo Pluym Collectief, Antwerpen
- 2012 La Villa Douce Reims en 3 campussen Université Reims (Fr)
- 2009 Solotentoonstelling Stedelijk Museum Zwolle
- 2008 Expo Musée – Abbaye Saint-Léger, Soissons (Fr)
- 2008 Groepsexpo La Galerie, Vervins (Fr)
- 2008 Overzicht expo in De Boterhal, Hoorn
- 2005 Galeridelaar Bingelrade, met Marc Truijen
- 2004 Expo Galerie CGH Hasselt, met Marc Truijen
- 2000-2019 Timmerman, meubelmaker en huisschilder, Ardennes Fr.
- 2000 Verhuisd naar Frankrijk, Logny (Ardennes)
- 1996 Geboorte dochter Maria
- 1994 Expo Galerie Aschenbach , Amsterdam (groepsexpositie)
- 1994 Expo Henk, Rotterdam (curator Aldert Mantje)
- 1994-1998 Opbouw diverse tentoonstellingen Kunsthal Rotterdam
- 1994 Cursus vakoriëntatie en hedendaagse kunstgeschiedenis bij Artscript-
- -Amsterdam en portretschilderen bij Bart Domburg
- 1993 Expo Koninklijke Paleis, Amsterdam. Nominatie Koninklijke Subsidie.
- 1992 Geboorte dochter Loulou
- 1990-2000 Zelfstandig schildersatelier in Amsterdam
- 1990-2000 Decorbouwer in Amsterdam (film, televisie, commercials)
- 1988-2000 Decorateur in Amsterdam
- 1984/87 Wonen en werken in Atelier Charles Eyck, Ravensbos
- 1984/86 Academie Beeldende Kunsten Maastricht
- 1983/84 Academie Sint Joost Breda
- 1964 . ҉ .Heerlen
Rob W Hanssen was als tiener al gefascineerd door beelden maken en als jonge fotograaf bracht hij veel tijd door in de donkere kamer. Rob zag een geschilderde kopie van Rembrandts Man met Gouden Helm en dacht: ”ik heb een geheim ontdekt, je kunt goud schilderen met gele en grijzige verf”. Mede daardoor ontstond er een verlangen naar schilderkunst, alles kunnen maken in verf. Hij kwam verder in contact met schilderen door het eindexamenvak tekenen en bezoeken aan musea. En hij kwam thuis bij Trees Ruijs en Hans Truijen, twee schilders die in de buurt woonden.

Toen hij op 18 jarige leeftijd begon aan de kunstacademie St. Joost in Breda is hij daar overgestapt van de afdeling fotografie naar schilderen. Hij heeft verder gestudeerd aan de academie in Maastricht. In zijn Maastrichtse tijd woonde hij (2½ jaar) in het atelier van de toen net overleden schilder Charles Eyck, afgelegen aan de rand van Ravensbos. Hier ontdekte hij dat hij ook kon timmeren en ‘alles’ zelf maken.

Na deze jaren is Rob naar Amsterdam vertrokken om het leven in de stad te leren kennen. Hij is daar blijven schilderen en hij beschouwt zijn nominatie voor de Koninklijke subsidie in 1993 als het begin van zijn zelfstandig kunstenaarschap. In Amsterdam werkte Rob ook als decorschilder en –timmerman. Hij is in 2000 met zijn vrouw Ellen en hun twee dochtertjes in de Franse Ardennen gaan wonen, tot deze gingen studeren, ieder haar weg, in Parijs en Amsterdam. In Logny in Frankrijk knapte Rob intussen hun oude boerderij op, van ‘ruïne’ tot een idyllisch huis. Naast zijn beeldende kunst werkte hij aan het ontwerpen en uitvoeren van meubels en allerhande renovaties van interieurs. Momenteel woont en werkt Rob Hanssen in Heerlen, waar hij thuis een atelier heeft in een voormalig buurt-supermarktje

Rob W heeft een lange tijd de molensteenkraag als motief in zijn schilderijen. Hij onderzoekt de formele mogelijkheden van deze kragen, die we kennen in verf (van schilderijen). Hij heeft een overzicht van deze werken geëxposeerd in o.a. de Boterhal in Hoorn, het Stedelijk Museum in Zwolle en de Villa Douce van de Universiteit in Reims. Hij exposeerde in het Koninklijke Paleis Amsterdam (nominatie Koninklijke Subsidie). Intussen zijn er ook jaren geweest waarin hij andere motieven en manieren van schilderen onderzocht (o.a. figuren met kroontje n.a.v. corona) maar de kraag blijft zijn belangrijkste bron.









